Kratkoročni krediti za privredna društva Fonda za razvoj

Bez autora
Mar 19 2013

Fond za razvoj Republike Srbije 1. marta 2013. godine počeo je da prima nove zahteve za kredite, koji će se odobravati u toku 2013. godine. Kratkoročni krediti po programu Fonda za razvoj za 2013. godinu se odobravaju privrednim subjektima – privrednim društvima i preduzetnicima, za povremena obrtna sredstva za podsticanje konkurentnosti i likvidnosti domaće privrede. Minimalni iznos kredita, za pravna lica, je dva miliona dinara, a maksimalni godišnji iznos ukupno odobrenih kredita/garancija povezanim licima ne može biti veći od 100 miliona dinara za mala privredna društva, 200 miliona dinara za srednja i 300 miliona dinara za velika privredna društva. Minimalni iznos kredita, za preduzetnike, je 500.000 dinara, dok maksimalni iznos ne može biti veći od pet miliona dinara.

Kratkoročni krediti za privredna društva Fonda za razvojFond za razvoj Republike Srbije 1. marta 2013. godine počeo je da prima nove zahteve za kredite, koji će se odobravati u toku 2013. godine.

Kratkoročni krediti po programu Fonda za razvoj za 2013. godinu se odobravaju privrednim subjektima – privrednim društvima i preduzetnicima, za povremena obrtna sredstva za podsticanje konkurentnosti i likvidnosti domaće privrede.

Minimalni iznos kredita, za pravna lica, je dva miliona dinara, a maksimalni godišnji iznos ukupno odobrenih kredita/garancija povezanim licima ne može biti veći od 100 miliona dinara za mala privredna društva, 200 miliona dinara za srednja i 300 miliona dinara za velika privredna društva.

Minimalni iznos kredita, za preduzetnike, je 500.000 dinara, dok maksimalni iznos ne može biti veći od pet miliona dinara.

Iznos vraćenog kredita ne može biti manji od nominalnog iznosa dodeljenog kredita.

Rok otplate kredita je od 3 do 12 meseci, sa kamatnom stopom od tri posto na godišnjem nivou uz primenu valutne klauzule.

Instrumenti obezbeđenja urednog vraćanja kredita su blanko menica sa avalom poslovne banke ili garancija poslovne banke i blanko sopstvene menice korisnicima kredita.

Potencijаlni korisnici ili licа ovlаšćenа od strаne korisnikа, podnose zаhteve Fondu zа rаzvoj Republike Srbije u sedištu Fondа u Nišu i filijаli Beogrаd.

Više informacija o možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik